Hulp thuis of in hospice

'Er zijn' ...... voor mensen in de laatste levensfase!

Als u of een naaste te horen heeft gekregen dat het leven nog maar enkele maanden zal duren, dan kunnen onze vrijwilligers hulp en ondersteuning bieden. Zo kunt u deze levensfase zo goed mogelijk doorbrengen.

Wat u kunt verwachten

Hoe ziet ondersteuning door vrijwilligers er in de praktijk precies uit? Wat zijn de kosten? En welke hulp kunnen de vrijwilligers bieden?

Lees vooral verder op deze website of neem contact op met één van onze coördinatoren. Zij kunnen u alle informatie verstrekken die u nodig hebt.

Zie ook: Hulpaanbod

Hulp van vrijwilligers

Wij kunnen ons voorstellen dat het nieuw voor u is om de hulp in te schakelen van een vrijwilliger. Daarom vertellen wij u graag hoe betrokken en gedreven zij zijn.

Zie ook: Vrijwilligers

Doorverwijzen van een cliënt

Deze informatie is vooral bedoeld voor bijv. de huisarts of de (thuis-)zorg-organisatie, e.d.
Wilt u een cliënt doorverwijzen naar een van onze organisaties? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden, procedure, etc. Neem ook nu gewoon contact op met één van onze coördinatoren.

Zie ook: onderaan de pagina de mobiele telefoonnummers van onze coördinatoren.

Is vrijwilliger zijn ook iets voor U?

VPTZ – Noordoost Friesland zoekt voortdurend vrijwilligers die ‘ER ZIJN’, als sterven dichtbij komt. ‘ER ZIJN’ betekent: tijd hebben om aandacht te geven, om rust, ondersteuning, zorg en nabijheid te bieden aan mensen in hun laatste levensfase, aan de familie en de mantelzorgers. Bent u geïnteresseerd? Neem dan vooral contact op met onze coördinatoren of mail ons.

Met het hele team vrijwilligers brengen we lucht en licht in de dag. Zo mooi om te zien hoe mensen daarop reageren!