20170523 Lauwersmeer- en Waddenfietstocht

LAUWERSMEER/DOKKUM – Lionsclub Dokkum Bonifatius houdt zaterdag 27 mei voor de eerste keer een fietstocht rond het Lauwersmeer. De start is tussen 8.00 en 10.00 uur bij VV Dokkum. Vandaar kunnen twee afstanden gefietst worden: 65 of 100 kilometer.

De toertocht is geschikt voor deelnemers op racefiets, toerfiets, tandem of e-bike. Kosten voor deelname zijn tien euro. Dit bedrag gaat geheel naar de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Noordoost-Friesland (VPTZ). Inschrijven kan op de dag zelf, maar voorinschrijven met korting is ook mogelijk, op www.fietstochtlauwersmeer.nl

De prachtige route voert langs het Unesco Werelderfgoed De Waddenzee en door en rond Nationaal Park Lauwersmeer. De route is makkelijk te volgen door de uitgezette pijlen op de weg. Onderweg is er één stempelpost en komen deelnemers twee verzorgingsposten tegen. Daar krijgen zij iets te eten en drinken en na afloop ontvangt iedere deelnemer een leuke Dokkumer attentie.
De Lauwersmeer- en Waddentocht is op 27 mei de enige georganiseerde toertocht in Noord-Nederland en één week voor de Fietselfstedentocht de ideale laatste voorbereiding of training voor de deelnemers op de racefiets.

Voor de deelnemers op toerfiets, tandem of e-bike zijn er op de route veel gelegenheden op prachtige locaties om even af te stappen voor een kopje koffie/thee of lunch onderweg.
Martijn Möllers, initiatiefnemer bij Lionsclub Dokkum Bonifatius: “Het ‘rondje Lauwersmeer’ is bij fietsers altijd al een favoriet rondje, maar stond nog niet structureel op de toertochtkalender. Als het aan ons ligt, is deze eerste editie van de Lauwersmeer- en Waddentocht de opmaat voor een jaarlijks terugkerend evenement.”

De tocht wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van sponsors, de provincies Groningen en Fryslân en de gemeenten Dongeradeel, de Marne en Kollumerland. Voor meer informatie en inschrijving: www.fietstochtlauwersmeer.nl, op Facebook en Twitteraccount @fietstochtLM.