Elke 2e zaterdag van oktober wordt de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg georganiseerd. Dit jaar dus op zaterdag 10 oktober 2020.

Palliatieve zorg is zorg die vooral draait om het verzachten van pijn en lijden. Terwijl de meeste zorg draait om genezing van een ziekte, wordt palliatieve zorg voornamelijk (maar niet uitsluitend) toegepast voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en die zo pijnloos mogelijk hun ziekte willen dragen.

Dat is zwaar. Niet alleen voor de zieke, maar ook voor de verzorgers. De Internationale Dag van de Palliatieve Zorg  is in het leven geroepen om deze verzorgers te bedanken voor hun harde en zware werk. Ook is de Dag een soort campagne om wereldwijd meer palliatieve zorginstellingen of medewerkers te krijgen en meer begrip voor deze positie te creëren. En in ons geval om vrijwilligers te werven voor dit waarde- en betekenisvolle werk.

 

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Noordoost-Friesland
Werkgebied: Noardeast Fryslân en Dantumadiel

Op zoek naar bijzonder vrijwilligerswerk?
Wij zijn altijd op zoek naar u !

Wij zoeken nieuwe gemotiveerde en betrokken vrijwilligers,
die bewust kiezen
om “er te zijn”
voor mensen die thuis willen sterven.

Meldt u aan bij één van onze coördinatoren!